STRIVE BRAZILIAN JIUJITSU ARNHEM
WELCOME TO THE ROUGHHOUSE!

Mixed Martial Arts

Brazilian Jiu Jitsu is een onmisbaar onderdeel in het Mixed Martial Arts (MMA). Waar het gevecht altijd staand begint zal er vrijwel altijd een moment komen dat de sporters op de grond terecht komen om het daar verder uit te vechten. Je kunt er dan voor kiezen te proberen om zo snel mogelijk op te staan en weer staand verder te gaan met boksen of kickboxing. Of je voelt je comfortabel genoeg om hier op zoek te gaan naar de winst door een 'submissie'. In dat geval kun je je tegenstander 'verwurgen' of laten tappen door middel van een klem op een van de gewrichten. Wij krijgen vaak vragen over MMA training en vechten. Onze visie is dat als je MMA wilt beoefenen je goed moet zijn in het staande én het grondgevecht. Wil je dus bij ons MMA competitie doen dan zul je dus ook én jiu-jitsu moeten trainen én de kickboxtrainingen volgen.*   Als wij genoeg progressie én doorzettings vermogen zien, dan kan het zijn dat wij een traject opzetten om in de kooi of MMA-ring te knokken. In dat traject combineren wij dan jouw Jiu-Jitsu met je worstel en kickbox vaardigheden. MMA competitie is geen 'grapje'. Je zult dus heel veel en loeihard moeten trainen want dat is het enige dat een beetje in de buurt komt van een garantie dat je redelijk gezond uit de strijd komt. Bij Strive zullen wij dan ook nooit 'voor de lol' een 'partijtje' aangaan! Wij houden van een beetje humor tijdens de les maar trainen en in het bijzonder trainen voor een wedstrijd, nemen wij uiterst serieus. Dit alles in jouw belang.


Wij hebben kennis en ervaring in het trainen, coachen en begeleiden van vechters in verschillende competities zoals Shooto, WFCA, OneFC en de UFC.


De MMA training is op iedere donderdag van 20:00 tot 21:30 uur, daarnaast kun je meerdere dagen in de week kickboxing en BJJ (Gi of No-Gi) trainen.

In deze training komt alles samen; Het staande gevecht (kickboxing), de takedown (BJJ en worstelen) en het grondgevecht (Braziliaans Jiu-Jitsu)


Verder trainen wij op afspraak (met elkaar in onze WhatsApp-groep) geregeld op zondag. Dat is vaak een open mat. Hier kun je altijd vragen stellen of technieken doornemen en drillen.


*Het kickboxen voor MMA is afwijkend van het 'normale' kickboxen, op weg naar een wedstrijd zullen we deze aanpassingen aanbrengen. Verder is de Nederlandse stijl van kickboxen al heel geschikt voor MMA. Vandaar ook dat heel veel vechters uit het buitenland de weg naar de Nederlandse gym en óók Kickboxing Arnhem hebben gevonden.