STRIVE BRAZILIAN JIUJITSU ARNHEM
WELCOME TO THE ROUGHHOUSE!

Mixed Martial Arts

Brazilian Jiu Jitsu is een onmisbaar onderdeel in het Mixed Martial Arts (MMA). Waar het gevecht altijd staand begint zal er vrijwel altijd een moment komen dat de sporters op de grond terecht komen om het daar verder uit te vechten. Je kunt er dan voor kiezen te proberen om zo snel mogelijk op te staan en weer staand verder te gaan met boksen of kickboxing. Of je voelt je comfortabel genoeg om hier op zoek te gaan naar de winst door een 'submissie'. In dat geval kun je je tegenstander 'verwurgen' of laten tappen door middel van een klem op een van de gewrichten. Wij krijgen vaak vragen over MMA training en vechten. Onze visie is dat als je MMA wilt beoefenen je goed moet zijn in het staande én het grondgevecht. Wil je dus bij ons MMA competitie doen dan zul je dus én jiu-jitsu moeten trainen én de kickboxtrainingen volgen.*   Als wij genoeg progressie én doorzettings vermogen zien, dan kan het zijn dat wij een traject opzetten om in de kooi of MMA-ring te knokken. In dat traject combineren wij dan de Jiu-Jitsu met de kickbox vaardigheden. MMA competitie is geen 'grapje'. Je zult dus veel en loeihard moeten trainen want dat is het enige dat een beetje in de buurt komt van een garantie dat je redelijk gezond uit de strijd komt. Bij Strive zullen wij nooit 'voor de lol' een 'partijtje' aangaan! Wij houden van lachen maar trainen en in het bijzonder trainen voor een wedstrijd, nemen wij uiterst serieus. Dit in jouw belang.


Wij hebben kennis en ervaring in het trainen, coachen en begeleiden van vechters in verschillende competities zoals Shooto, WFCA, OneFC en de UFC.

Deze know-how stellen wij jou graag ter beschikking mits jij genoeg commitment toont.


Verder trainen wij op afspraak (met elkaar in onze WhatsApp-groep) geregeld op zondag. Dan kun je ook altijd voor je plezier kickboxen en BJJ combineren tot MMA sparren.


*Het kickboxen voor MMA is afwijkend van het 'normale' kickboxen, op weg naar een wedstrijd zullen we deze aanpassingen aanbrengen. Verder is de Nederlandse stijl van kickboxen al heel geschikt voor MMA. Vandaar ook dat heel veel vechters uit het buitenland de weg naar de Nederlandse gym en óók Kickboxing Arnhem hebben gevonden.